Αποτρίχωση

Diode Laser

Το Diode Laser αποτελεί μία εξειδικευμένη εφαρμογή αισθητικής ιατρικής που εξαλείφει το πρόβλημα της τριχοφυΐας.

Είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος, καθώς η ενισχυμένη, μονοχρωματική ακτίνα φωτός του μεταφέρει υψηλή φωτεινή ενέργεια και θερμότητα στην τρίχα, αφήνοντας ανέπαφο το υγιές δέρμα. Ο παγωμένος κρύσταλλος που διαθέτει προσφέρει σημαντικά μειωμένη αίσθηση του πόνου και απαιτεί μικρότερο αριθμό εφαρμογών σε σύγκριση με άλλες μεθόδους. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Diode Laser είναι πως ο τρόπος σχεδίασης της τεχνολογίας της τής επιτρέπει να ανταποκρίνεται καλά σε όλους του τύπους δέρματος, σε λεπτές και χοντρές τρίχες και σε όλες τις περιοχές του σώματος.


Φωτοαποτρίχωση IPL

Η προηγμένη τεχνολογία του συστήματος Παλμικού Φωτός ΙΡL είναι μία ασφαλής και μη επεμβατική μέθοδος που καταστρέφει το θύλακα της τρίχας.

Η καταστροφή επιτυγχάνεται διοχετεύοντας το παλμικό φως που απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας και καταλήγει στο θύλακα. Το IPL είναι ανώδυνο και αποτελεσματικό καταστρέφοντας εκατοντάδες θύλακες σε κάθε παλμό. Οι τρίχες αποβάλλονται με φυσικό τρόπο από το δέρμα μετά από 1 έως 3 εβδομάδες. Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλλει ανάλογα με την υπό θεραπεία περιοχή και δεν εφαρμόζεται σε μαυρισμένο δέρμα.


Απλή

Η αποτρίχωση με κερί είναι μία αποτελεσματική μεθόδος απομάκρυνσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε εκτεταμένες περιοχές του σώματος.

Για την αποτρίχωση χρησιμοποιείται τόσο ζεστό όσο και κρύο κερί με ειδικά συστατικά για ευαίσθητα και αλλεργικά δέρματα. Διατίθεται και ειδικό προϊόν για τη μείωση του πόνου κατά την αποτρίχωση στις ευαίσθητες περιοχές. Για τη σταδιακή μείωση της τριχοφυΐας είναι απαραίτητη η επίσκεψη μία φορά το μήνα.


Βιολογική

Η βιολογική αποτρίχωση ξεκινά με ζεστό υποαλλεργικό κερί με ανασταλτικά συστατικά το οποίο απομακρύνει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Μετά την αφαίρεση των τριχών με τη χρήση υπερήχων δυεισδύονται ειδικά πρωτεολυτικά ένζυμα που αποδυμανώνουν το θύλακα της τρίχας και δημιουργούν ασθενέστερο τρίχωμα. Η κερατολυτική δράση των ενζύμων βοηθά στην εξάλειψη μικρών θυλακίτιδων, προστατεύοντας το δέρμα από τρίχες που γυρνούν προς τα μέσα και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας. Για την αποτρίχωση χρησιμοποιείται τόσο ζεστό όσο και κρύο κερί με ειδικά συστατικά για ευαίσθητα και αλλεργικά δέρματα. Διατίθεται και ειδικό προϊόν για τη μείωση του πόνου κατά την αποτρίχωση στις ευαίσθητες περιοχές.  Το αποτέλεσμα διαρκεί για αρκετά μεγάλο διάστημα συνήθως από 25 έως 30 ημέρες.