3+1 μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα δεν επηρεάζει νέες ή αδύνατες γυναίκες!

Η κυτταρίτιδα προσβάλλει το 85% των γυναικών, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το σωματικό τους βάρος. Μπορεί να εμφανιστεί μετά την εφηβεία και πολλές αδύνατες ή γυμνασμένες γυναίκες έχουν.

Η κυτταρίτιδα φεύγει με την απώλεια βάρους και τη γυμναστική!

Ενώ η απώλεια βάρους και η γυμναστική μπορεί να βοηθούν, από μόνα τους δεν μπορούν να ελέγξουν την κυτταρίτιδα διότι το λίπος που την προκαλεί βρίσκεται στο λιπώδη ιστό της επιδερμίδας και όχι στο λίπος του σώματος. Το λίπος της επιδερμίδας δεν μπορεί να μεταβολιστεί και να χρησιμοποιηθεί σαν «καύσιμο» άρα εάν θέλουμε να βελτιώσουμε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας πρέπει να επικεντρωθούμε στην επιδερμίδα και όχι στην καύση του λίπους που έχουμε με την εκγύμναση.

Η κυτταρίτιδα δεν μπορεί ποτέ να φύγει!

Η κυτταρίτιδα είναι μια πολυπαραγοντική πάθηση. Κάθε βήμα για την απαλλαγή της συνδυάζεται με τα υπόλοιπα.Με άσκηση για καλύτερη οξυγόνωση και αιμάτωση των ιστών, τοπικές θεραπείες για τη βελτίωση της όψης αλλά και προσθέτοντας στη διατροφή μας θρεπτικές ουσίες για την ενυδάτωση του δέρματος και την ενδυνάμωση των κυττάρων μπορούμε να επανορθώσουμε και να αναζωογονήσουμε το δέρμα μας αναγκάζοντας τα λιποκύτταρα να επιστρέψουν κάτω από το χόριο και να μη φαίνονται πια! Πολλές φορές ίσως τσιμπολογούμε πίτες, ζυμαρικά, ψωμί σε μεγαλύτερες ποσότητες σαν εύκολη λύση καταλήγοντας να παίρνουμε βάρος. Επιλέξτε όσπρια σε συνδυασμό με λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης για να αντικαταστήσετε τις πρωτεΐνες, θαλασσινά και ταχίνι ως καλές πηγές ασβεστίου, κινόα, ωμούς ξηρούς καρπούς (λιναρόσπορο ή καρύδια) για την πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων, αδυνατίζοντας χωρίς παράλληλα να στερήσετε τον οργανισμό σας από θρεπτικά συστατικά.